De omgeving

Hier krijgt u een indruk van de diversiteit aan activiteiten en bezienswaardigheden die u kunt vinden op Goeree Overflakkee.

Bloembollenvelden

Prachtige bloembollenvelden vanaf half april

Het voorjaar ontwaakt, we kunnen weer naar buiten en genieten van de mooie natuur. Fietsend en wandelend, maar ook met de auto kun je langs de vele bloembollenvelden op Flakkee. Afhankelijk van het weer staan vanaf eind maart/half april tot ongeveer half mei de tulpen in bloei en dat is werkelijk een kleurenexplosie om niet te willen missen! Bijna één op de tien tulpen die in Nederland worden verkocht, komt van het Zuid-Hollandse eiland. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je deze bloembollenvelden kunt bewonderen, maar Goeree Overflakkee is beslist niet de minste! Dus heerlijk genieten hier en prachtige foto’s maken!

Vanuit Bed & Uitzicht zijn verscheidene bloembollenvelden wandelend of fietsend te bereiken.

Fruitbomen

Bloeiende fruitbomen

In het vroege voorjaar (april en mei) staan de fruitbomen weer in bloei op Flakkee. Indrukwekkend mooi! Heel dicht bij Bed & Uitzicht vind je de boomgaard van Kees van de Water waar een grote diversiteit aan fruitbomen staat, maar de bijzonderste is wel de Regal Red of te wel de Me Amore, een grote rode peer waar er maar ongeveer drie van in een kilo gaan en die bovendien zóoooooo verschrikkelijk lekker is! Trouwens, dat geldt eigenlijk voor ál zijn fruit. In de nazomer en het najaar staat de fruitstal aan de rand van de boomgaard weer klaar om al dat heerlijke fruit zelf te kunnen gaan kopen.

Het adres: Altekleinsedijk 3 in Ooltgensplaat

De Oesterdam

De Oesterdam

Aan de Oosterschelde ligt de Oesterdam, dit is een dam tussen Tholen en Zuid-Beveland. Wanneer je van oesters houdt, kun je hier heerlijk oesters plukken en rapen!

Er gelden wél officiële regels, je mag totaal tot 10 kilo per persoon aan oesters, mosselen en andere schelpdiertjes meenemen en alleen om zelf te gebruiken! Je mag de bodem niet beschadigen, het slik is verboden terrein en als een stuk strand is afgezet mag je er natuurlijk geen oesters rapen.

Het Oesterseizoen loopt van september tot en met april, daarna wordt het warmer en zijn de oesters niet meer lekker, je raapt als het eb is, twee uur voor en twee uur na laagtij. Hoe leuk is het om deze lekkernij bijeen te rapen!

Flamingo’s spotten

Flamingo’s spotten

Vlakbij het haventje in Battenoord (bij Nieuwe Tonge) aan het Grevelingenmeer strijkt in de winter ieder jaar een groep van ongeveer 30 flamingo’s neer om hier te overwinteren. Ze komen uit het Zwillbrocker Venn in Duitsland waar het zoetwatermeer ’s winters dicht vriest. Het water in het Grevelingenmeer is zout, bevriest dus niet en zit vol schaal- en schelpdieren waar de flamingo’s gek op zijn, hun roze kleur krijgen ze door het eten van de garnalen en de kleurstoffen uit de algen.

Je kunt de flamingo’s vinden dichtbij aan de linker kant van het haventje of wat verderop aan de rechterkant. In de haven staat een uitkijktoren, dus neem je verrekijker mee! De kust langs het Grevelingenmeer is op zich al de moeite waard om een tochtje hier naar toe te maken!

Sfeervolle Jachthavens

Sfeervolle jachthavens en Havenkanalen

Goeree Overflakkee heeft aan alle kanten van het eiland authentieke jachthavens, dús van alle kanten kun je ons eiland met je eigen boot bereiken en aanmeren, kun je de sfeer van de verschillende stadjes en dorpjes proeven én lekker eten. In vroegere tijden waren deze jachthavens zeehavens. Bovendien heeft Goeree Overflakkee een zevental historische havenkanalen, waarlangs veel te ontdekken valt. Eeuwenlang waren de havenkanalen de levensaders van het eiland, werden personen en producten via deze weg aan- of afgevoerd, naar en van de bedrijvige havens. Nu, in onze tijd zijn ze deels nog te bevaren, kun je er heerlijk langs wandelen of fietsen om te genieten van dit water, het weidse landschap en de mooie monumenten van Goeree Overflakkee.

Erfgoedlijn Goeree Overflakkee vertelt het verhaal over het leven mét en overleven ván het water als vriend en vijand. Deze erfgoedlijn combineert monumenten, landschap en water en vertelt een belangrijk verhaal van de geschiedenis van Goeree Overflakkee. Tussen al deze historie en cultuur liggen de havenkanalen als parels in het landschap.

Informatie over dit alles ligt in de B&B ter inzage of kunt u voor een gering bedrag bij de VVV Goeree Overflakkee kopen.

Dorpjes & Stadjes

Knusse dorpjes en stadjes

Op Goeree Overflakkee vind je geen grote steden, de dorpjes en stadjes zijn authentiek en sfeervol, er is nagenoeg geen hoogbouw te vinden en toch vind je er alles wat je zou willen. Volop gezellige cafeetjes en eetgelegenheden, leuke winkels, ambachtelijke bakkers en slagerijen, kaasboerderijen en een landwinkel, maar ook hedendaagse supermarkten en wekelijkse marktjes.

Er is een filmhuis, veel cultuur, een kleine dierentuin, er zijn diverse musea en mooie monumenten om te gaan bekijken en nog meer, te veel om op te noemen.

De kust en de stranden van Goeree Overflakkee

De kust en de stranden van Goeree Overflakkee

Op korte afstand vind je de mooie strandjes aan het Grevelingenmeer en het Haringvliet waar je heerlijk kunt recreëren, zwemmen en genieten.

Op ruim een half uur rijden vanuit Langstraat/Achthuizen zijn de heerlijke, schone en ruime stranden aan de Noordzee bij Ouddorp en Goedereede. Bij verschillende stranden zijn gezellige strandtenten waar je lekker kunt lunchen, avondeten of iets kunt drinken

Adembenemende fietstochten

Schitterende fietstochten en heerlijke wandelingen door groene landschappen

Goeree Overflakkee heeft verscheidene prachtige natuurgebieden, waar je kunt genieten van rust en ruimte, veel vogels kunt horen en spotten, kans hebt om herten te zien, waar hazen rennen en fazanten voorzichtig hun weg zoeken. Waar fjordepaarden en heckrunderen te bewonderen zijn. Stuk voor stuk een oase voor de natuurliefhebber!

Maar ook over en langs de dijken is het heerlijk fietsen en wandelen, de wind door je haren te voelen en de weidsheid van ons eiland te ervaren. Ook dan kan het zomaar gebeuren dat je in de akkers en de weilanden van onze boeren herten, hazen en fazanten zult zien!

En in het vroege voorjaar kun je je vergapen aan de prachtige bloembollenvelden in alle kleuren, werkelijk prachtig!

Culinair genieten bij lokale restaurants

Heerlijk genieten bij onze lokale restaurants

Voor elke smaak en voor elke portemonnee kun je hier heerlijk uit eten, van een heerlijk patatje tot een uitgebreid diner, alles is te vinden op niet te lange afstand.

bed en uitzicht

Voor de échte visser

Voor de échte visser

Op 5 minuten afstand, bij Sluishaven is er een mogelijkheid om te traileren om op het Volkerak te gaan vissen. Op 12 minuten afstand is er een mogelijkheid om te traileren bij de Banaan om op het Hollands Diep of op het Haringvliet te gaan vissen, iets verder is traileren ook mogelijk bij Den Bommel of in Middelharnis.

Daarbij is er een mogelijkheid om een kleine vissersboot bij ons te parkeren tijdens je verblijf in de Langstraat 68 in Achthuizen.